Wspaniale się komponuje z makaronami oraz drobiem. Ma piękny kolor i jest bardzo smaczna.
Zamkniętą w słoiczku można przechowywać w lodówce do 4 dni.
Składniki:
- 1,5 szklanki opłukanego, świeżego bobu
- garś liści bazylii
- szczypta morskiej soli grubo ziarnistej
- szczypta świeżo zmielonego pieprzu
- 5 łyżek oliwy extra vergin
- szczypta majeranku
Bób ugotować w osolonej wodzie przez 7 min. Odcedzić i obrać z łupinek. Wszystkie składniki wraz z bobem miksować blender na jednolitą pastę.
Zamkniętą w słoiczku można przechowywać w lodówce do 4 dni.
Składniki:
- 1,5 szklanki opłukanego, świeżego bobu
- garś liści bazylii
- szczypta morskiej soli grubo ziarnistej
- szczypta świeżo zmielonego pieprzu
- 5 łyżek oliwy extra vergin
- szczypta majeranku
Bób ugotować w osolonej wodzie przez 7 min. Odcedzić i obrać z łupinek. Wszystkie składniki wraz z bobem miksować blender na jednolitą pastę.
Piękna pasta i piękne zdjęcie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)