sobota, 6 sierpnia 2011

Spaghetti z Kurkami i Krewetkami

Danie do przygotowania w 15 min, które zaspokoi nasz głód na większą część dnia. Smaczne i sycące.
Świetnie się tutaj komponuje przyprawa do dań z makaronów fit up, zaś natka pietruszki dodaje daniu lekkości i świeżości. Polecam


Składniki na 1 porcje:

- porcja makaronu spaghetti
- 8 krewetek
- garść kurek
- pół pęczka natki poietruszki drobno posiekanej
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- przyprawa do dań z makaronów FIT UP
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki jogurtu naturalnego

  Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy na al dente.  Kurki umyć, większe przekroić na połówki i osuszyć papierowym ręcznikiem.  Wrzucić na rozgrzaną patelnię z oliwą i oprószyć solą. Kurki podlać 50ml wody i dusić przez ok 6 min. Następnie zmniejszyć ogień i wrzucić krewetki na patelnię, zetrzeć ząbki czosnku na krewetki, oprószyć solą i pieprzem. Krewetki obsmażać z dwóch stron po 2 min. Makaron odcedzić i wrzucić z powrotem do garnka, dodać jogurt i natkę pietruszki- dokładnie wymieszać. Dodać usmażone krewtki z kurkami i posypać łyżeczką przyprawy fit up-wymieszać.


Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz