Kolejna odsłona moich ulubionych dodatków do kawy/herbaty- muffiny kakaowe z czekoladowymi groszkami. Czyż to nie wspaniałe, że tak banalny i prosty przepis daje w efekcie mnóstwo radości...
Składniki (na 12 muffinów):
- 1,5 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżeczki naturalnego kakao
- 2 jajka
- 80 g roztopionej margaryny
- 1/2 szklanki mleka
- pół łyżeczki esencji waniliowej
- opakowanie czekoladowych groszków
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. W misce wymieszać przesianą mąkę z pozostałymi suchymi składnikami. Dodać jajka, margarynę (ostudzoną), mleko i esencje waniliową, całość połączyć drewnianą łyżką. Dodać czekoladowe groszki i wymieszać. Nakładać do foremek po jednej dużej łyżce ciasta. Piec w piekarniku ok 20 min.
* Można podawać z podgrzaną konfiturą malinową
Smacznego
Składniki (na 12 muffinów):
- 1,5 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżeczki naturalnego kakao
- 2 jajka
- 80 g roztopionej margaryny
- 1/2 szklanki mleka
- pół łyżeczki esencji waniliowej
- opakowanie czekoladowych groszków
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. W misce wymieszać przesianą mąkę z pozostałymi suchymi składnikami. Dodać jajka, margarynę (ostudzoną), mleko i esencje waniliową, całość połączyć drewnianą łyżką. Dodać czekoladowe groszki i wymieszać. Nakładać do foremek po jednej dużej łyżce ciasta. Piec w piekarniku ok 20 min.
* Można podawać z podgrzaną konfiturą malinową
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz