Świeże morele pełne słońca, a do tego krucha sałata lodowa, kwaskowaty dressing na bazie truskawek i kurczak w ziołach. Danie pełne witamin idealne na lunch, obiad jak i kolacje :) poprostu mniami :)
Składniki na 2 porcje:
- 2 małe filety z kurczaka
- mała sałata lodowa
- 3 świeże morele
- słonecznik łuskany
- oliwa z oliwek
- sól
- zioła prowansalskie
- 2 garści truskawek
- sok 1/2 cytryny
Mięso z kurczaka pokroić w kostkę i doprawić solą i ziołami. Usmażyć na oliwie z oliwek. Truskawki opłukać i wrzucić do wysokiego naczynia, dodać sok z cytryny, i 4 łyżki oliwy z oliwek. Odstawić do lodówki. Morele pokroić w pół księżyce. Słonecznik uprażyć na suchej patelni.Sałatę porwać do misek i wymieszać ją z morelami i kurczakiem. Z wierzchu polać sosem i posypać uprażonymi ziarnami słonecznika.
Smacznego :)
Składniki na 2 porcje:
- 2 małe filety z kurczaka
- mała sałata lodowa
- 3 świeże morele
- słonecznik łuskany
- oliwa z oliwek
- sól
- zioła prowansalskie
- 2 garści truskawek
- sok 1/2 cytryny
Mięso z kurczaka pokroić w kostkę i doprawić solą i ziołami. Usmażyć na oliwie z oliwek. Truskawki opłukać i wrzucić do wysokiego naczynia, dodać sok z cytryny, i 4 łyżki oliwy z oliwek. Odstawić do lodówki. Morele pokroić w pół księżyce. Słonecznik uprażyć na suchej patelni.Sałatę porwać do misek i wymieszać ją z morelami i kurczakiem. Z wierzchu polać sosem i posypać uprażonymi ziarnami słonecznika.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz