poniedziałek, 2 maja 2011

Spagetti z zieloną pastą i serem pleśniowym

Mój autorski przepis, którym jestem zachwycona. Danie wygląda prosto, a zarazem efektownie. Przepis na pastę zamieszczę osobno bo jest naprawdę godna uwagi.

Składniki:

- makaron spagetti
- zielona pasta
- ser camembert
- łyżka oliwy z oliwek
- łyżeczka masła
- oregano suszone

Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy na al dente. Na patelni roztopić masło, makaron odcedzić i wrzucić na patelnie, podsmażać ok 3 min. Makaron dokładnie wymieszać z 2 łyżkami zielonej pasty, tak by wszystkie nitki pokryły się pastą. Na wierzch położyć pokrojony ser i oprószyć oregano. Smacznego :)








2 komentarze:

  1. Agnieszko! Bardzo ładne fotki i optymistyczny blog. Będę wpadać częściej :)

    OdpowiedzUsuń