Składniki:
- 250 g krewetek koktailowych
- zielony groszek (mrożony lub świeży)
- 200 g makaronu sojowego
- kiełki np. brokułowe
Dressing:
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka cukru
- 3 łyżki wody
- 3 łyżeczki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka sosu sojowego
Żeby zrobić dressing, wymieszaj wszystkie składniki ze sobą. W szczelnie zamkniętym naczyniu dressing może stać w lodówce przynajmniej tydzień.
- 250 g krewetek koktailowych
- zielony groszek (mrożony lub świeży)
- 200 g makaronu sojowego
- kiełki np. brokułowe
Dressing:
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka cukru
- 3 łyżki wody
- 3 łyżeczki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka sosu sojowego
Żeby zrobić dressing, wymieszaj wszystkie składniki ze sobą. W szczelnie zamkniętym naczyniu dressing może stać w lodówce przynajmniej tydzień.
Marynuj krewetki w ½ dressingu wietnamskiego. W międzyczasie przygotować makaron wg. Instrukcji na opakowaniu. Ugotować groszek, opłukać kiełki.
W dużej misce zmieszaj krewetki, makaron, groszek i kiełki. Polej 2 łyżkami (lub więcj-wg. uznania) stołowymi wietnamskiego dressingu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz