Coś na wzór tapenady, u mnie w nieco zmodyfikowanej wersji bo z dodatkiem świeżej bazylii. Pasta idealna do kanapek, makaronów oraz drobiu.
Składniki:
- 200 gr czarnych oliwek
- 2 ząbki czosnku
- garść liści bazylii
- sól gruboziarnista
- łyżeczka soku z cytryny
- 5 łyżek oliwy z oliwek
Wszystkie składniki należy zmiksować ze sobą w blenderze. Przechowywać można w zakręconym słoiczku do 2 tygodni.
Składniki:
- 200 gr czarnych oliwek
- 2 ząbki czosnku
- garść liści bazylii
- sól gruboziarnista
- łyżeczka soku z cytryny
- 5 łyżek oliwy z oliwek
Wszystkie składniki należy zmiksować ze sobą w blenderze. Przechowywać można w zakręconym słoiczku do 2 tygodni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz