wtorek, 30 sierpnia 2011

Włoska Kanapka

Pierwsza kanapka na blogu. Pszenna bagietka z wędzonym łososiem, który świetnie współgra ze smakiem świeżego pesto oraz świeżą cebulką, a dla zrównoważenia smaku mozzarella. Bardzo smaczny wriant na śniadanie. Polecam :)


Składniki 
- 1 pszenne bagietka
- łyżeczka zielonego pesto
- 2 plastry mozzarelli
- wędzony łosoś
- 1/4 małej cebuli

Bagietkę rozciąć wzdłuż, jedną  połówkę posmarować pesto. Położyć plaster wędzonego łososia, mozzarellę oraz pokrojoną w piórka cebulę. Smacznego :)


3 komentarze:

  1. Mmmm...Kanapka z łososiem! Pyszota! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam kanapki z lososiem! W towarzystwie pesto i mozzarelli z chrupiaca bagietka - sniadaniowy ideal!


    pozdrawiam cieplo!
    :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ciekawy pomysł, zapamiętam sobie :)

    OdpowiedzUsuń