Koktajl jogurtowo-truskawkowy bez zbędnych kombinacji bo czasem najprostsze rozwiązania są po prostu najlepsze. Mocno schłodzony będzie idealnie gasił pragnienie w upalne dni. Można nim zalać płatki śniadaniowe czy też polać naleśniki. Ja jednak wole w formie do picia. Szkoda tylko, że sezon na truskawki tak krótko trwa....
Składniki na 2 porcje:
- 700 g truskawek
- 1 jogurt naturalny
- łyżeczka brązowego cukru
- płatki czekoladowe do przyozdobienia
*Truskawki i jogurt przed przygotowaniem wstawić na 20 min do zamrażalnika.
Truskawki opłukać w zimnej wodzie, oderwać szypułki, wrzucić do wysokiego naczynia, dodać cukier i zalać jogurtem. Miksować blenderem do momentu zmiksowania wszystkich truskawek. Wierzch posypać płatkami czekolady. Smacznego :)
Składniki na 2 porcje:
- 700 g truskawek
- 1 jogurt naturalny
- łyżeczka brązowego cukru
- płatki czekoladowe do przyozdobienia
*Truskawki i jogurt przed przygotowaniem wstawić na 20 min do zamrażalnika.
Truskawki opłukać w zimnej wodzie, oderwać szypułki, wrzucić do wysokiego naczynia, dodać cukier i zalać jogurtem. Miksować blenderem do momentu zmiksowania wszystkich truskawek. Wierzch posypać płatkami czekolady. Smacznego :)
po prostu prosto i pysznie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie proste przepisy :-)
OdpowiedzUsuń