piątek, 28 stycznia 2011

Miodowo-cytrynowy Caesar :)

Na uwagę zasługuje tutaj dressing na bazie oliwy z dodatkiem miodu, soku z cytryny i sosu sojowego. Sałata zyskuje wtedy pyszny orzeźwiający smak. A dodatek rukoli daje fajne doznanie smakowe; kontrast między jej gorzkawym smakiem, a słodkawym sosem. Tak więc przygotowanie tej salaty jest takie samo jak w przypadku cezara poprzedniego, tylko zmienia się sos.
Składniki na dressing: 
- połówka cytryny
- 2 łyżeczki miodu
- oliwa z oliwek (u mnie na oko ) ;)
- pól łyżeczki sosu sojowego

Najwygodniej jest wszystkie składniki wlać do małego słoiczka np. po koncentracie pomidorowym, zakręcić i wstrząsać by dokładnie się składniki połączyły. Na koniec polać sałatę :)

* Fajnie też smakują krewetki smażone z tym sosem- który należy dodać pod koniec smażenia



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz